Welkom in de Bakkerij

Brood is om te delen.

Wij geloven dat wij de energie van 'Het Lage Woud' met je mogen delen, dat wij deze energie in jouw dagelijks brood bakken. En dat jij, jouw energie met ons kan delen.

De ingrediënten die wij gebruiken, hoe we het brood maken en met welke intentie we bezorgen, maken allemaal onderdeel uit van deze uitwisseling.

Door te delen, maken we samen meer.

Bakkerij Het Lage Woud-Makking-Zuurdesembrood-marktkraam

Met de hand

Wij bakken brood zoals Franse bakkers dat deden rond 1800.

Ons brood bevat slechts vier ingrediënten; Biologisch meel, gefilterd water, grof zeezout en een hele hoop liefde.

Lokaal geteelde oergranen, gekneed met de hand en gerezen met zuurdesem.

Meer niet!

Onze broden

  • Gewaardeerd 0 uit 5

    Baguette de seigle

     4,50 Voeg toe aan winkelwagen

    Frans stokbrood zoals de bakkers in Frankrijk dat bakten rond 1800. Bestoven met roggemeel voor een mooie diepe en complexe smaak. Zacht van binnen met een knapperige korst.

  • Gewaardeerd 0 uit 5

    Couronne Bordelaise

     7,00 Voeg toe aan winkelwagen

    Afkomstig uit Bordeaux, begin 1800. Met een seizoenstwist vol met eetbare bloemen en kruiden.

    De vorm van de couronne is niet alleen praktisch, maar ook symbolisch. De ronde vorm met de opening is een verwijzing naar de zon en het eeuwige leven, wat brood, als een basisvoedsel, een diepere betekenis geeft in het dagelijks leven. De couronne bordelaise is perfect om in stukken te breken en gezellig samen te delen.

  • Gewaardeerd 0 uit 5

    Liberté

     5,50 Voeg toe aan winkelwagen

    Van winterspelt (Oberkulmer Rotkorn) van Boerderij Landgoud in Kloosterburen bakken wij een 100% Speltbrood. Gerezen met een Speltdesem is dit onze klassieker!

  • Gewaardeerd 0 uit 5

    Masteluin

     6,00 Voeg toe aan winkelwagen

    Echt boerenbrood.
    Boeren zaaiden vroeger tarwe en rogge samen om hun oogst te verzekeren, ongeacht de omstandigheden. Rogge was robuuster op arme grond, terwijl tarwe betere opbrengsten gaf bij gunstig weer. Deze menging leverde meel op dat werd gebruikt voor voedzame broden zoals masteluin.

  • Gewaardeerd 0 uit 5

    Pain aux Ceréalés

     6,00 Voeg toe aan winkelwagen

    De pain aux ceréalés is een authentiek Frans meergranenbrood, vol van smaak en rijk aan vezels, gemaakt van een mooie mix van tarwe, zaden en pitten. Ontstaan uit de Franse passie voor gezond en lekker eten, biedt dit knapperige brood een volle, nootachtige smaak. Gebakken in een bus en dus heel geschikt om lekkere boterhammen van te snijden.
    Een stukje Franse traditie met een Hollandse twist.

  • Gewaardeerd 0 uit 5

    Pain aux Sésame

     6,00 Voeg toe aan winkelwagen

    Wist je dat sesamzaadjes boordevol vitamines en antioxidanten zitten? Ons nieuwe Pain aux Sésame zit heerlijk vol met zwarte en witte geroosterde sesamzaadjes.

  • Gewaardeerd 0 uit 5

    Rozijnenbrood

     6,50 Voeg toe aan winkelwagen

    Heerlijk goed gevuld rozijnenbrood bomvol met sultana rozijnen en een vleugje donkere rietsuiker.

  • Gewaardeerd 0 uit 5

    Zondagsbrood

     4,50 Voeg toe aan winkelwagen

    Ons klassieke witbrood, gebakken met oertarwe van ‘De Graanbroeders’ in Harich, Friesland. Ons handwerk en de lange fermentatie zie je goed terug in de scheuren in dit brood. Heerlijk voor bij het ontbijt met boter en goede jam.

Adres

Bakkerij Het Lage Woud
Laagduurswoude 22
8423VN Makkinga
Telefoonnummer
E-mail

Openingstijden

Donderdag, vrijdag & zaterdag
07:00 - 15:00

Zondag
07:00 - 13:00

Bakkerij Het Lage Woud in Makkinga, Friesland.

Wij houden van persoonlijk




    Handig om te weten

    Op 'Het Lage Woud' wonen naast mensen ook paarden, varkens, schapen, kippen, honden en katten. Veel van deze bewoners lopen vrij over ons erf.
    Als je met een hond bij ons langskomt wil je dan wachten bij het toegangshek en even aanbellen.

    Alvast heel erg bedankt!

    0
      0
      Jouw winkelmand
      Je mand is nog leeg
      Scroll naar boven