Welkom in de Bakkerij

Brood is om te delen.

Wij geloven dat wij de energie van 'Het Lage Woud' met je mogen delen, dat wij deze energie in jouw dagelijks brood bakken. En dat jij, jouw energie met ons kan delen.

De ingrediënten die wij gebruiken, hoe we het brood maken en met welke intentie we bezorgen, maken allemaal onderdeel uit van deze uitwisseling.

Door te delen, maken we samen meer.

Bakkerij Het Lage Woud-Makking-Zuurdesembrood-marktkraam

Elke dag
goed brood!

Altijd vers,
100% biologisch
en met de hand gemaakt.

Met de hand

Wij bakken brood zoals Franse bakkers dat deden rond 1800.

Ons brood bevat slechts vier ingrediënten; Meel, water, zout en een hele hoop liefde.

Lokaal geteelde biologische oergranen, gekneed met de hand en gerezen met zuurdesem.

Meer niet!

Meel uit Friesland & Groningen,
Grof zeezout, Gefilterd water,
en een hele hoop liefde!

Als je van brood houdt

Onze broden

Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Frieslkand.

Liberté (Volkoren spelt)

Van winterspelt (Oberkulmer Rotkorn) van Boerderij Landgoud in Kloosterburen bakken wij een 100% Speltbrood. Gerezen met een Speltdesem is dit onze klassieker!

± 750 gr. €5,50

Zondagsbrood

Zondagsbrood (Tarwe wit)

Ons witbrood, gebakken met oertarwe van 'De Graanbroeders' in Harich, Friesland. Ons handwerk zie je goed terug in de scheuren in dit brood.

±750 gr. €4,50

Biologich zuurdesem zaden en pitten  cereal brood bakkerij het lage woud makkinga

Pain Céréal (Tarwe, pitten en zaden)

Franse traditie met een Hollandse twist. Ontstaan uit de Franse passie voor gezond en lekker eten en gebakken in een bus en dus heel geschikt om lekkere boterhammen van te snijden.

± 850 gr. €6,-

Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Frieslkand.

Fryske Sûkerbôle (Suikerbrood)

Mooi rond suikerbrood met huisgemaakte kandijsuiker en een vleugje kaneel.

± 750 gr. €7,-

WhatsApp Image 2024-10-28 at 09.19.46

Auke (Volkoren tarwe met spelt)

Naar wens van Buurman Auke een lekker volkoren tarwebrood met een beetje spelt erdoorheen.

± 750 gr. €5,-

Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Frieslkand.

Bloemenbrood (Couronne Bordelaise)

Afkomstig uit Bordeaux, begin 1800. Met een seizoenstwist vol met eetbare bloemen en kruiden. Perfect om in stukken te breken en gezellig samen te delen.

± 850 gr. €7,-

Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Friesland.

Frans Stokbrood (Tarwe en rogge)

Frans stokbrood zoals de bakkers in Frankrijk dat bakten rond 1800. Bestoven met roggemeel voor een mooie diepe en complexe smaak. Zacht van binnen met een knapperige korst.

± 600 gr. €4,50

Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Friesland.

Masteluin (Tarwe en rogge)

Boeren zaaiden vroeger tarwe en rogge samen om hun oogst te beschermen. Deze menging leverde meel op dat werd gebruikt voor voedzame, gezonde broden zoals masteluin.

± 1000 gr. €6,-

Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Friesland.

Rozijnenbrood (Tarwe, rozijnen en rietsuiker)

Franse lekkernij bomvol met rozijnen en op smaak gebracht met ongeraffineerde rietsuiker.

± 600 gr. €6,50

Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Friesland.

Pain d'epi ( Tarwe breekbrood)

Een mooi breekbrood in de vorm van een aar. Lekker voor bij de borrel of om te beleggen als luxe broodjes.

± 600 gr. €4,50

Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Frieslkand.
Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Frieslkand.
Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Frieslkand.
Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Frieslkand.
Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Frieslkand.
Handgekneed en handgevormd zuurdesem biologisch brood uit Makkinga Friesland. Lokale ingredienten uit Groningen en Frieslkand.

Adres

Bakkerij Het Lage Woud
Laagduurswoude 22
8423VN Makkinga
Telefoonnummer
E-mail

Openingstijden

Donderdag, vrijdag & zaterdag
07:00 - 15:00

Zondag
07:00 - 13:00

Bakkerij Het Lage Woud in Makkinga, Friesland.

Wij houden van persoonlijk




    Handig om te weten

    Op 'Het Lage Woud' wonen naast mensen ook paarden, varkens, schapen, kippen, honden en katten. Veel van deze bewoners lopen vrij over ons erf.
    Als je met een hond bij ons langskomt wil je dan wachten bij het toegangshek en even aanbellen.

    Alvast heel erg bedankt!

    Scroll naar boven