Welkom in de Bakkerij
Brood is om te delen.
Wij geloven dat wij de energie van 'Het Lage Woud' met je mogen delen, dat wij deze energie in jouw dagelijks brood bakken. En dat jij, jouw energie met ons kan delen.
De ingrediënten die wij gebruiken, hoe we het brood maken en met welke intentie we bezorgen, maken allemaal onderdeel uit van deze uitwisseling.
Door te delen, maken we samen meer.
Met de hand
Wij bakken brood zoals Franse bakkers dat deden rond 1800.
Ons brood bevat slechts vier ingrediënten; Meel, water, zout en een hele hoop liefde.
Lokaal geteelde biologische oergranen, gekneed met de hand en gerezen met zuurdesem.
Meer niet!
Onze broden
Liberté (Volkoren spelt)
Van winterspelt (Oberkulmer Rotkorn) van Boerderij Landgoud in Kloosterburen bakken wij een 100% Speltbrood. Gerezen met een Speltdesem is dit onze klassieker!
± 750 gr. €5,50
Zondagsbrood (Tarwe wit)
Ons witbrood, gebakken met oertarwe van 'De Graanbroeders' in Harich, Friesland. Ons handwerk zie je goed terug in de scheuren in dit brood.
±750 gr. €4,50
Pain Céréal (Tarwe, pitten en zaden)
Franse traditie met een Hollandse twist. Ontstaan uit de Franse passie voor gezond en lekker eten en gebakken in een bus en dus heel geschikt om lekkere boterhammen van te snijden.
± 850 gr. €6,-
Fryske Sûkerbôle (Suikerbrood)
Mooi rond suikerbrood met huisgemaakte kandijsuiker en een vleugje kaneel.
± 750 gr. €7,-
Auke (Volkoren tarwe met spelt)
Naar wens van Buurman Auke een lekker volkoren tarwebrood met een beetje spelt erdoorheen.
± 750 gr. €5,-
Bloemenbrood (Couronne Bordelaise)
Afkomstig uit Bordeaux, begin 1800. Met een seizoenstwist vol met eetbare bloemen en kruiden. Perfect om in stukken te breken en gezellig samen te delen.
± 850 gr. €7,-
Frans Stokbrood (Tarwe en rogge)
Frans stokbrood zoals de bakkers in Frankrijk dat bakten rond 1800. Bestoven met roggemeel voor een mooie diepe en complexe smaak. Zacht van binnen met een knapperige korst.
± 600 gr. €4,50
Masteluin (Tarwe en rogge)
Boeren zaaiden vroeger tarwe en rogge samen om hun oogst te beschermen. Deze menging leverde meel op dat werd gebruikt voor voedzame, gezonde broden zoals masteluin.
± 1000 gr. €6,-
Rozijnenbrood (Tarwe, rozijnen en rietsuiker)
Franse lekkernij bomvol met rozijnen en op smaak gebracht met ongeraffineerde rietsuiker.
± 600 gr. €6,50
Pain d'epi ( Tarwe breekbrood)
Een mooi breekbrood in de vorm van een aar. Lekker voor bij de borrel of om te beleggen als luxe broodjes.
± 600 gr. €4,50
Adres
Bakkerij Het Lage Woud
Laagduurswoude 22
8423VN Makkinga
Telefoonnummer
E-mail
Openingstijden
Donderdag, vrijdag & zaterdag
07:00 - 15:00
Zondag
07:00 - 13:00
Wij houden van persoonlijk
Handig om te weten
Op 'Het Lage Woud' wonen naast mensen ook paarden, varkens, schapen, kippen, honden en katten. Veel van deze bewoners lopen vrij over ons erf.
Als je met een hond bij ons langskomt wil je dan wachten bij het toegangshek en even aanbellen.
Alvast heel erg bedankt!