0
    0
    Jouw winkelmand
    Je mand is nog leeg
    Lekker voor bij de koffie!

        Welkom in de Bakkerij

        Brood is om te delen.

        Wij geloven dat wij de energie van 'Het Lage Woud' met je mogen delen, dat wij deze energie in jouw dagelijks brood bakken. En dat jij, jouw energie met ons kan delen.

        De ingrediënten die wij gebruiken, hoe we het brood maken en met welke intentie we bezorgen, maken allemaal onderdeel uit van deze uitwisseling.

        Door te delen, maken we samen meer.

        Bakkerij Het Lage Woud-Makking-Zuurdesembrood-marktkraam

        Met de hand

        Wij bakken brood zoals Franse bakkers dat deden rond 1800.

        Ons brood bevat slechts vier ingrediënten; Biologisch meel, gefilterd water, grof zeezout en een hele hoop liefde.

        Lokaal geteelde oergranen, gekneed met de hand en gerezen met zuurdesem.

        Meer niet!

        Werkwijze

        Van donderdag tot en met zondag bakken we elke dag vers brood.
        Ons werk begint al twee dagen eerder: dan starten we met het desem en het voordeeg, rustig opgebouwd en met aandacht bereid. Zo geven we elk brood de tijd om tot leven te komen en zijn volle smaak te ontwikkelen. Hieronder lees je in het kort hoe onze bakdagen zijn opgebouwd.

        uur 0 Starter
        48 uur voordat de broden gebakken worden beginnen wij met het voeden van onze moederdegen, een roggedesem en een speltdesem.

        uur 8 Voordeeg
        Na 8 uur maken we van deze 'starter' onze voordegen. Een Tarwe, een Rogge en een Spelt voordeeg. Deze voordegen krijgen 12 uur de tijd om rustig te fermenteren op 24 graden. Deze temperatuur zorgt voor de mooie uitgebalanceerde smaak waar onze broden om bekend staan.

        uur 20 Hoofddeeg
        Nu mengen en kneden we in onze eikenhouten bakkerstrog bloem, water, grof zeezout en het voordeeg tot een stevig en elastisch deeg.

        uur 24 Rijzen
        Na het kneden wegen we het deeg af en mengen het met extra ingrediënten zoals rozijnen of zaden en pitten. en begint de 'Bulkrijs'. Deze rijs duurt ongeveer 3 tot 4 uur.

        uur 25 Koude rijs
        Na de Bulkrijs koelen we de broden waardoor ze heel langzaam rijzen en de tijd krijgen om een complexe smaak te ontwikkelen. dit proces duurt ongeveer tussen de 8 en 24 uur.

        uur 48 Bakken
        Nu de degen ontwikkeld zijn bakken we de broden op een stenen vloer in onze ovens waardoor ons brood haar karakteristieke kleur en krokante korst krijgt.

        uur 49 Koelen
        Na het bakken geven we de broden wederom de tijd om rustig af te koelen. Dit komt de uiteindelijke smaak ten goede.

        Bestel of kom langs in de winkel

        Loop gerust binnen en kies een brood uit de winkel.
        Wil je zeker weten dat je favoriete brood er is, of heb je een grotere bestelling? Bestel dan uiterlijk twee dagen van tevoren via onze webshop

        Dan zorgen wij dat je broden versgebakken voor je klaarliggen.

        Bakkerij Het lage woud Makkinga

        Onze broden

        • Liberté (spelt)
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Liberté (spelt)

           5,50 Voeg toe aan winkelwagen

          Van winterspelt (Oberkulmer Rotkorn) van Boerderij Landgoud in Kloosterburen bakken wij een 100% Speltbrood. Gerezen met een Speltdesem is dit onze klassieker!

        • Muesli bol spelt volkoren zuurdesem bakkerij het lage woud makkinga
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Mueslibol (spelt)

           6,00 Voeg toe aan winkelwagen

          Muesli bol

          Echt lekker lunchbrood, goed gevuld met noten, rozijnen, vlokken en zonnebloempitten.

        • Zondagsbrood
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Zondagsbrood

           4,50 Voeg toe aan winkelwagen

          Ons klassieke witbrood, gebakken met oertarwe van ‘De Graanbroeders’ in Harich, Friesland. Ons handwerk en de lange fermentatie zie je goed terug in de scheuren in dit brood. Heerlijk voor bij het ontbijt met boter en goede jam.

        • Pain germé echt volkoren kiembrood op basis van zuurdesem bakkerij het lage woud makkinga
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Pain Germé (spelt)

           6,50 Voeg toe aan winkelwagen

          Pain Germé

          Ontstaan uit de wens om een echt ‘gezond’ brood te bakken.
          Volkoren speltmeel, gekiemde zaden en pitten en bomvol lijnzaad is dit een vezel, vitamine en antioxidanten bommetje.

        • Masteluin
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Masteluin

           6,00 Voeg toe aan winkelwagen

          Echt boerenbrood.
          Boeren zaaiden vroeger tarwe en rogge samen om hun oogst te verzekeren, ongeacht de omstandigheden. Rogge was robuuster op arme grond, terwijl tarwe betere opbrengsten gaf bij gunstig weer. Deze menging leverde meel op dat werd gebruikt voor voedzame broden zoals masteluin.

        • Couronne Bordelaise zuurdesem brood bakkerij het lage woud makkinga
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Couronne Bordelaise

           7,00 Voeg toe aan winkelwagen

          Afkomstig uit Bordeaux, begin 1800. Met een seizoenstwist vol met eetbare bloemen en kruiden.

          De vorm van de couronne is niet alleen praktisch, maar ook symbolisch. De ronde vorm met de opening is een verwijzing naar de zon en het eeuwige leven, wat brood, als een basisvoedsel, een diepere betekenis geeft in het dagelijks leven. De couronne bordelaise is perfect om in stukken te breken en gezellig samen te delen.

        • Pain aux Ceréalés
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Pain aux Ceréalés

           6,00 Voeg toe aan winkelwagen

          De pain aux ceréalés is een authentiek Frans meergranenbrood, vol van smaak en rijk aan vezels, gemaakt van een mooie mix van tarwe, zaden en pitten. Ontstaan uit de Franse passie voor gezond en lekker eten, biedt dit knapperige brood een volle, nootachtige smaak. Gebakken in een bus en dus heel geschikt om lekkere boterhammen van te snijden.
          Een stukje Franse traditie met een Hollandse twist.

        • Baguette de seigle
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Baguette de seigle

           4,50 Voeg toe aan winkelwagen

          Frans stokbrood zoals de bakkers in Frankrijk dat bakten rond 1800. Bestoven met roggemeel voor een mooie diepe en complexe smaak. Zacht van binnen met een knapperige korst.

        • Pain aux Sésame biologisch zuurdesembrood bakkerij het lage woud makkinga
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Pain aux Sésame

           6,00 Voeg toe aan winkelwagen

          Wist je dat sesamzaadjes boordevol vitamines en antioxidanten zitten? Ons nieuwe Pain aux Sésame zit heerlijk vol met zwarte en witte geroosterde sesamzaadjes.

        • Echt biologisch Fries Roggebrood bakkerij het lage woud makkinga
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Fries roggebrood

           4,00 Voeg toe aan winkelwagen

          Fries roggebrood zoals dat 200 jaar geleden gemaakt werd. Rogge, water en een beetje zout, meer niet!

        • Rozijnenbrood zuurdesem bakkerij het lage woud makkinga
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Rozijnenbrood

           6,50 Voeg toe aan winkelwagen

          Heerlijk goed gevuld rozijnenbrood bomvol met sultana rozijnen en een vleugje donkere rietsuiker.

        • Appeltaart bakkerij het lage woud makkinga
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Appeltaartje

           7,50 Voeg toe aan winkelwagen

          Appeltaart zoals je oma hem vroeger maakte!
          lekker met een vleugje citroenrasp door het deeg en kaneel door de appeltjes is dit kleine taartje perfect om met zijn vieren te delen bij de koffie.

        • Boterkoek bakkerij het lage woud makkinga
          Gewaardeerd 0 uit 5

          Boterkoek

           3,50 Voeg toe aan winkelwagen

          Eigenlijk om te delen 😉
          Boterkoek maak je met de allerbeste roomboter die je kan vinden. Wij maken hem met Weerribben roomboter en dat proef je!

        Adres

        Bakkerij Het Lage Woud
        Laagduurswoude 22
        8423VN Makkinga
        0624799464
        joeke@hetlagewoud.nl

        Openingstijden

        Donderdag, vrijdag & zaterdag
        07:00 - 15:00

        Zondag
        07:00 - 13:00

        Bakkerij Het Lage Woud in Makkinga, Friesland.

        Wij houden van persoonlijk




          Handig om te weten

          Op 'Het Lage Woud' wonen naast mensen ook paarden, varkens, schapen, kippen, honden en katten. Veel van deze bewoners lopen vrij over ons erf.
          Als je met een hond bij ons langskomt wil je dan wachten bij het toegangshek en even aanbellen.

          Alvast heel erg bedankt!

          Scroll naar boven